Csapongások az orosz zene világában külföldiként, külföldről

Inosztranyec

Inosztranyec

Diana Ankudinova - Boldogság (felé)

2021. március 29. - Inosztranyec

diana_schastye3.jpg

  

Nem tudom, ki jutott már odáig, hogy anyagilag támogassa nem túl ismert, nem kimondottan jómódú, de tehetséges kedvencét. Én igen. És tök jó érzés, amikor a támogatás és a munka gyümölcsei elkezdenek feltűnni az ágakon.

Pirosra éréstől még távol vannak, de akkkor is jó. Diana Ankudinova új daláról van szó, amely készülő albumáról egy korai kibocsátású single. 

   

Íme, Youtube-on magyar felirat elérhető. Cím: Boldogság (Счастье):

Vagy Spotify:

A történet egy cseljabinszki költőnő, Maria Taraszova tollától indult, aki néhány versét és hozzájuk kapcsolódó megzenésítési ötleteivel bepróbálkozott Diana Ankudinovánál. Taraszova már bírt hasonló tapasztalatokkal ekkor, már dolgozott más zenésszel is együtt hasonló módon, mint dalszövegíró. Sőt, elvileg bejáratott zeneszerző és stúdió is volt az ajánlatában. Dianának megtetszett az ötlet, az anyagiak előteremtése érdekében a rajongókhoz fordult. A boomstarter.ru orosz közösségi finanszírozási oldalon indított projektet.

diana_boomstarter.png 
Az összegzés: az előirányzott 950.000 Rubel helyett 2.246.189 jött össze. 687 adakozótól.

Alighanem a sikeres gyűjtés, és korábbi együttműködések hatására az album mégsem a cseljabinszki csipet-csapattal készült, hanem Brandon Stone (neve ellenére egy Grúziából származó orosz zenész, zeneszerző és producer) közreműködésével. Plusz a földrajzi távolság is, különösen ezekben a járványverte időkben, amellett szólhatott, hogy maradjon a munka Moszkvában.

A benyomásaim a dalról: a dal jó, szép, az éneklés szintén. Akik már rákattantak Diana-ra, szeretni fogják. Azonban nem tudom, mennyi új hallgatót fog bevonzani...
A hangszerelés számomra egy tisztességes iparosmunka, ám kicsit konzervatív, amit egy-két érdekesebb megoldással és effektekkel igyekeztek feldobni. Akár azt is megkockáztatnám, hogy a dalban levő potenciált nem sikerült teljesen kiaknázni. Persze, így is sokan értékelik, de az az érzésem, Diana népszerűségét a fiatalok körében nem ez a dal fogja megalapozni, illetve nem ez a változata a dalnak.
Szerintem lesznek érdeklődők, akik majd megpróbálják ezt a dalt más alapokra helyezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://inosztranyec.blog.hu/api/trackback/id/tr3916483566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása