Csapongások az orosz zene világában külföldiként, külföldről

Inosztranyec

Inosztranyec

Nőnapi videoklip a Varum, Krutoj, Basmet hármas előadásában

2021. március 07. - Inosztranyec

Ezt a klipet akkor láttam először, mikor már a címben említett hármas nevét már egyaránt ismertem. Röviden róluk:

Igor Krutoj (1954, Gaivoron (mai Ukrajna) ) zeneszerző, zongorista, producer. Igazából élete, munkássága több posztot megtölthetne. Manapság leginkább onnan ismerhetjük, hogy Dimash Kudaibergen énekli több dalát, ő pedig zongorázik mellette. Az egyfajta státust jelez az orosz zenei világban, ha valaki mögött ő zongorázik a színpadon. Ezt a dalt ő szerezte, és persze a zongora mögé ki más ült volna.

Anzselika Varum (Eredetileg Marija Varum, 1969, Lvov, (mai Ukrajna)) énekesnő. Művész családba érkezett, apja, Jurij Varum sok dalának szerzője. Férje, Leonyid Agutyin szintén ismert szereplő az orosz könnyűzenében. A korai 1990-es évektől tart zenei karrierje, fontos személyiség, az évek során mindig zeneileg aktuális és stílusos tudott maradni. Több dala is említésre méltó. Itt a szöveget adta a produkcióba, és el is énekelte.

Jurij Basmet (1953, Rosztov-na-Donu) hegedű-, brácsaművész, karmester. Van magyar nyelvű wikipedia oldal róla: (https://hu.wikipedia.org/wiki/Jurij_Abramovics_Basmet). Itt  brácsajátéka emelte a kompozíció fényét.

A dal és a videó 2018-ban közvetlenül nőnap előtt jelent meg, Szép zene, szép videó. A cím jelentése nagyjából "A nő lépdelt". A dal szövege oroszul/angolul itt elolvasható.

 

Ezzel kívánok boldog nőnapot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://inosztranyec.blog.hu/api/trackback/id/tr9016451742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása