Csapongások az orosz zene világában külföldiként, külföldről

Inosztranyec

Inosztranyec

Diana Ankudinova - a sztori folytatása

Avagy első lépések tehetségkutató után, a nagybetűs felé

2021. március 23. - Inosztranyec

Előző posztomban Diana Ankudinováról belengettem egy folytatást a történetről. Sajna, sok dolog volt, a körmömre égett, de most itt egy kis gyorstalpaló, pár hivatkozással, amikből nagyon nehéz volt válogatni...

Diana a 2018 és 2019 év zajos sikerei (lásd korábbi posztom) után szembesülhetett vele: egy dolog tehetségkutatókban brillírozni, és másik dolog az életben érvényesülni. Egy ideig tart a média felfokozott figyelme, aztán minden beáll egy csendesebb szintre.
Különös kihívás a kor is, fiatalkorúként nem egyszerű a továbblépés: Diana magántanuló lett. Mellette azért tudott időt találni éneklésre, koncertezésre.
Sikerült néhány saját is dalt is rögzítenie, amiket egy három dalos "minialbumon" ki is adott. Ezek közül a dalok közül talán a Голосом твоим/A Te hangod című dal az, ami a koncertprogramjainak igazán része maradt. Érdeklődők magyar feliratot találhatnak a linkelt Youtube videóban. Egy hazaszeretet-dal, amit elég sokszor el lehet játszani. A dal bemutatója egy kis moszkvai klubban lett felvéve, "Fajdfészek"-ként lehetne a nevét fordítani, ahol egyébként azóta is többször megfordult Diana.

Ha már hazaszeretet, évente egyszer a valamire való orosz énekes publikál egy-két "győzelmi dalt". Ebből teszek is ide egy közismert klasszikus darabot, a Журавли/Darvak című dalt. Magyar felirat elérhető.

Közben ott is felfutott a COVID persze, Diana néhány feldolgozással ütötte el az időt. Ami persze azért nem volt annyira sok neki, ugyanis magántanulóként épp a középiskola utolsó két évét végeze összevonva egy évbe. Két közkedvelt karanténvideója az A-ha - Take on me átdolgozása, és Camilla Cabelo - Habana átdolgozása, itt lent. 

 Aztán eljött a nyár, érettségi, felvételi, és Diana a GITISZ nevű moszkvai színművészeti főiskola hallgatója lett. Közben kiadott egy jól sikerült single-t, kis költségvetésű, de kellemes videoklippel. Itt már nem először dolgozott együtt Brandon Stone énekes/zenész/producerrel, aki neve ellenére egy grúz származású orosz úr, ezen művésznevet használva.

A COVID nem telt el simán, sajnálatos módon Diana énektanárja, akivel a megelőző hónapokban (talán egy év is.. nem tudom) dolgozott, is áldozatul esett. Ez nem kicsi csapás volt Diana számára, ugyanis nagyon közeli kapcsolatot ápoltak,  Olga Anatoljevna Donszkaja egy moszkvai énekstúdió vezető tanárja szinte gyermekeként tekintett rá. Talán egyik utolsó daluk lehetett amelyen együtt dolgoztak, Vlagyimir Viszockij "Кочи привередливые" feldolgozása . A dalt érdemes ismerni, sokan ismerik is, ezen a linken Diana előadásában, magyar felirattal lehet meghallgatni, megnézni. Nem 17 éves előadók dala, de Diana fokozatosan csiszolgatott előadásmóddal lassan tökélyre viszi a dalt.

A video lent ugyanez a dal, közelmúlbeli rádiós minikoncert és beszélgetés kereteiben énekelte az orosz "Avtoradio" stúdiójában. Itt felirat nélkül.

Búcsúzóul egy link, ahol Diana-t nagy színpadon láthatjuk. Tavaly, Ingusföld Oroszországhoz csatlakozásának évfodulóján az állami ünnepséget szervezők egyik meghívottja ő lett. Egyik specialitását, a Derniere Danse-t, és egy tavaly íródott dalt énekelt, melyet eredetileg két másik énekessel együtt vettek fel, itt szólóban adta elő.

Diana pedig folytatja a munkát, (aminek egyik gyümölcsét nagyon hamarosan hallhatjuk is) és reméljük, hamarosan még többet láthatjuk nagyobb színpadokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://inosztranyec.blog.hu/api/trackback/id/tr5216459228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása